ВИП – Дан девојчица

5 представница ученичког парламента су дана 27. 3. 2019. присуствовале радионици “Ухвати идеју у дигиталном свету“ која је реализована у оквиру пројекта Вип Дан девојчица, а која се одржала у ОШ „Јожеф Атила“. Радионица је осмишљена тако да помогне девојчицама да што боље представе своје предузетничке идеје у пројекту „Ухвати идеју у дигиталном свету“.Међународни дан девојчица у ИKТ-у УПЖ организује девету годину за редом 25. 04. 2019.

Дана 11. 4. 2019. ученице VII 1 одељења Јована Павлевски, Хелена Шкипина и Николина Грбић су снимиле кратак видео: Како зауставити вршњачко насиље? Идеја Доситејевог  безбедносног тима –  Стоп насиљу 21  је да путем инстаграм профила упознају ширу јавност и представе своју пословну идеју о услугама безбедности, те помогну вршњацима који су у проблему.

Дана 15. 4. 2019. ученице VIII 4 одељења Јана Баљак, Јана Кнежић и Ксенија Јатић су снимиле кратак видео: Органик сапуни.

Доситејеве козметичарке представљају свој производ својим будућим корисницима, а то су органски сапуни од етарских уља и козијег млека, које саме праве у својој мини лабораторији. Циљ је да се гледаоци заинтересују за њихов производ и да се покаже разлика између домаћих и обичних куповних сапуна.

Наши сапуни се продају као сувенири на домаћем и западном тржишту! О нашој кожи увек треба да водимо рачуна, а то је најбоље уз помоћ козијег сапуна. Уз наше сапуне од етарских уља и козијег млека неће вам требати апотека!

Стручни жири похвалио је  групу од 4 ученица ђачког парламента  и њихову преданост у учешћу на конкурсу, те им дана 7. 5. 2019. омогућио посету  компанији Salt @ Water у оквиру пројекта “Ухвати идеју у дигиталном свету” и том приликом девојчице су упознале тим госпође Светлане Мојић, који их је личном причом инспирисао да истрају на свом путу до успеха. Циљ је да се девојчице оснаже приликом одабира будућих професија, да не подлегну стереотипима и да изаберу позив који заиста желе, а не онај који им је наметнут!

 

Ментор: Јасмина Ковачевић, проф. немачког језика и координатор ученичког парламента