Реч психолога наше школе

У протекла два дана сви смо се нашли у новим, измењеним условима, који су изазов за све и на нама је да им се што боље прилагодимо. У том циљу, пратите страницу наше школе, будите у комуникацији са наставницима и учитељима и поступајте у складу са препорукама надлежних. Али исто тако следите свој родитељски осећај и здрав разум и ослушкујте потребе своје деце. Искористите ове дане, уколико сте у могућности, да се посветите једни другима, да надокнадите све оно што сте можда пропустили у настојању да испуните многобројне свакодневне обавезе. Дружите се, причајте, играјте се, али и учите. И мада је у овом моменту здравље однело примат и у образовним установама, не смемо заборавити да је учење веома важна делатност и обавеза сваког детета. Наставници ће пратити ангажовање деце у новонасталим условима, даваће им задатке, тестове, контролне… једном речју биће свих облика провере знања, осим усменог одговарања. Мада, ко зна, можда се захваљујући савременој техници створе услови и за то.

Посебну пажњу треба обратити на ученике осмог разреда, које по најавама из Министарства, чека најпре пробни, а потом и завршни испит. Нека се потруде да поправе оцене, како би са што бољих стартних позиција кренули у поход на жељене средње школе. Исто тако, имају збирке задатака, у папирној или електронској форми, које ће им помоћи да се што боље припреме за „малу матуру“. Наставници су вам увек на располагању да вам пруже додатне информације и помоћ, искористите их. Прочитајте текст намењен вама „За осмаке“,  који се налази на нашој страници. За све додатне информације можете ми се обратити путем мејла, директно са наше странице.

Претња од епидемије корона вирусом привремено је затворила врата наше школе, али нас није одвојила од вас. Спремни смо да вам пружимо подршку и савет, да вам помогнемо да заједно физички и ментално здрави изађемо из ове ризичне ситуације.

Препоручујемо вам да погледате прилог са предлозима за испуњавање слободног времена, а налази се на блогу наше, школске библиотеке.

Родитељима саветујем да обавезно прочитају прилог „Како разговарати са дететом“, који се налази на нашем сајту, да га по могућству одштампају и држе надохват руке. Уколико имате додатних дилема, потребан вам је савет или подршка, не устручавајте се и не чекајте. Пишите ми на dositejnspsiholog@gmail.com

                                                                                                                                                                                                                                                            Слађана Грбић, психолог школе