Пријатељство се наставља!

Дружење деце из Словеније и ученика наше школе од 14.11.2017. до  19.11.2017.

Дневник једног дружења

У уторак, 14. 11. 2017. у послеподневним сатима школска зграда се ори од смеха и раздраганих гласова деце! Дуго ишчекивани сусрет је ту. Свако са осмехом на лицу поздравља свог госта. Унапред се радујемо предстојећем дружењу.

Дани брзо пролазе, у среду смо осликавали Зид пријатељства, учествовали у квизу „Колико се познајемо“ и спортском полигону. После узбудљивог дана, још узбудљивија журка.

Посета Идвору, Музеју Михајла Пупина и родној кући обогатила је наше знање о овом великану.

У Ковачици смо уживали слушајући причу познатог градитеља виолина, посматрајући дивна дела наивног сликарства, а и сами се огледали у сликарству.

Освануо је петак. Данас нас чекају нове радионице и представа поводом Дана школе. Разлетели смо се попут малих пчелица покушавајући да упијемо сваки тренутак. Израда обележивача за књиге, накита и кифлица постају наша нова умећа. Прослава Дана школе је протекла са песмом и заједничким учешћем ђака из Словеније и наших ђака.

Сутра нас чека посебан дан, родитељски. Маме, тате, видећемо шта сте нам спремили!

Срца су нам загрејали чаробни лампиони…неописив осећај!

Недеља, 19.11.2017. Јутарњи сати. Тишина, сузе… Данас се растајемо. Дирљиви опроштаји. Требаће време да сви утисци нађу своје место у нашим срцима. Иако је крај овом сусрету, срећни смо јер су наши животи богатији за једно ново пријатељство.