Од сутра почиње упис првака

Поштовани родитељи будућих првака,

У ситуацији ванредног стања изазваног коронавирусом, ове године ће упис ваше деце у први разред бити нешто другачији. Родитељи, односно законски заступници детета које је у законској обавези да школске 2020/21. године крене у први разред, а које територијално припада нашој школи неће долазити у школу, већ ће то моћи да учини електронским путем, пријавом на Портал euprava.gov.rs или путем електронске поште на dositejnsupis@gmail.com.

Од 01.04.2020. године на Порталу еуправа.гов.рс или euprava.gov.rs  биће инсталирана услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу“. Родитељи ће на овај начин показати да желе да дете буде наш ђак, а нама ће омогућити да оквирно знамо број ученика који ће од наредне школске године похађати нашу школу. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

Када Министарство просвете дефинише датум уписа, родитељима ће на Порталу е-Управа  бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање. Ова услуга ће омогућити родитељима да једним доласком у школу заврше упис и тестирање детета.

О томе који ће документи бити потребни за упис, а посебно о документима које ће поднети родитељи заинтересовани за продужени боравак, бићете благовремено обавештени.

У овом тренутку је важно да се од 01.04.2020.  на Портал еУправе пријаве деца која нам територијално припадају и чији су родитељи заинтересовани за упис у нашу школу.

А најважније од свега је да ових дана будете уз своју децу,

да им пружите неопходну љубав, заштиту и подршку.