Обавештења поводом уписа првака

Поштовани родитељи будућих првака,

    Захваљујемо  вам се што сте исказали интересовање да ваше дете похађа нашу школу. Због актуелне ситуације ове године ће се упис деце спроводити само у заказаном термину. У периоду од 28. маја до 10. јула, на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета. Термини за упис и тестирање ће бити од 1. јуна до 20. јула.

    ВАЖНО – Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога вас молимо да термин за тестирање и упис закажете само ако сте обавили лекарски преглед или ако сте сигурни да ћете то обавити до заказаног термина.

    Приликом доласка на упис и тестирање, ради лакше процедуре, пожељно је да донесете попуњене обрасце којe можете преузети овде, као и Извод из матичне књиге рођених за дете (може и копија). Остали подаци ће бити прибављени електронским путем. Уколико имате лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта, понесите и њега.

    Ове школске године ћемо имати четири одељења продуженог боравка. Сви родитељи који су заинтересовани за боравак треба да донесу потврду о запослењу за оба родитеља, или ако су разведени, судску пресуду о разводу у којој је назначено старатељство над дететом.

    Пошто су због актуелне епидемиолошке ситуације још увек на снази мере заштите, обавезно је да се приликом уласка у школу користе маске и рукавице.

    За све додатне информације можете нам се обратити путем телефона 4774-181 и 4774-182, као и путем мејла dositejnsupis@gmail.com

Сагласност родитеља чија ће деце похађати продужени боравак, може да се преузме овде, као и  на насловној страници у Најновијим преузимањима.

За све ученике првог разреда, као и прошле школске године, Градска управа за образовање обезбедиће бесплатне уџбенике!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Као и претходних година, нашим првацима указује се могућност да уче немачки језик, као први страни језик у школи.

Зашто одабрати немачки као први страни језик?

  • Зато што смо једна од ретких основних школа у Србији која има немачки језик као први страни језик.
  • Зато што имамо искуства у раду, знање и мотивацију да Вашој деци приближимо овај тражени страни језик, на прави начин.
  • Зато што је настава интерактивна, интересантна и потпуно прилагођена узрасту.
  • Зато што ученици имају прилику да учествују у разним такмичењима, приредбама и тако шире своје видике.
  • Зато што су ђаци сигурни у себе и умеју да искористе практично знање.

За све додатне информације на располагању Вам је Маријана Урековић, наставник немачког језика urekovic.marijana@gmail.com

Свим првацима желимо срећан полазак у школу!