Недеља базичног фудбала у нашој школи

Славни гости и пријатељске утакмице

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Новом Саду обележен је Дан школског дечијег фудбала, манифестације у оквиру УЕФА недеље базичног фудбала, коју је сјајно и успешно организовао Фудбалски савез Војводине у сарадњи са Фудбалским савезом Србије. Акцију су на радост преко 500 ученика подржали бивши репрезентативци Србије и феноменални интернационалци Милан Лане Јовановић и Милан Вјештица, као и један од најбољих, ако не и најбољи светски фудбалски судија Милорад Мажић, који су предали спортску опрему малишанима са посебним потребама, ученицима спортистима школе, као и Градском фудбалском савезу Новог Сада, кога је представљао председник Горан Антић. Градске структуре представљао је Градски секретар за омладину и спорт Огњен Цвјетичанин који је учесницима пренео лепе жеље и подршку градоначелника Милоша Вучевића.

Генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић је истакао: “Припала ми је велика част да у име ФСВ свечано отворим ову манифестацију под покровитељством УЕФЕ, ФСС и ФСВ у оквиру недеље школског дечијег фудбала. Желим да се захвалим нашим бившим репрезентативцима и фудбалерима Милану Јовановићу, Милану Вјештици, судији Милораду Мажићу који је уз Новака Ђоковића најбољи представник Србије у свету, што су се одазвали позиву Фудбалског савеза Војводине, као и Градском секретару за омладину и спорт Огњену Цвјетичанину који нам као и град увек стоји на услузи. Наравно, све похвале заслужују и вредни домаћини на челу са директором Станимиром Паунићем. У Основној школи “Доситеј Обрадовић” препознали смо праву средину за овакву свечаност.”

Највећа гужва за добијање аутограма била је испред нашег прослављеног и светски признатог судије Милорада Мажића, мада су и Јовановић, Вјештица и играчице ЖФК Војводине Бјелован, Трбојевић и Малијар имале пуне руке посла.

Милорад Мажић, најбољи светски фудбалски судија, са нескривеним усхићењем је рекао: “Увек сам спреман да се одазовем и укључим у овакве манифестације. Импресиониран сам начином и ентузијазмом којим је Фудбалски савез Војводине организовао овај догађај, а такође и бројем присутне деце, јер се од квантитета увек добије квалитет. Наша жеља и обавеза је да се свим средствима боримо да усмеримо децу да се баве спортом.”

И Милан Јовановић, популарни Лане, није крио задовољство што је баш он изабран да буде део ове лепе приче: “У оваквим и сличним акцијама и манифестацијама код мене нема дилеме. Увек сам ту да подржим сва настојања да се деца у великом броју укључе у бављење спортом, овога пута реч је о фудбалу, а ове утакмице које сам гледао увериле су ме да има пуно надарених дечака и девојчица.”

Након доделе спортске опреме програм је настављен утакмицама : Селекција ОШ “Доситеј Обрадовић” – ЖФК “Војводина” (девојчице), а потом и мечеви селекција дечака из ОШ “Доситеј Обрадовић” против селекције дечака са посебним потребама из Школе за основно и средње образовање “Милан Петровић”.

(текст у целини преузет са званичне презентације Фудбалског савеза Војводине)