Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“

У периоду од 20.11. до 1.12.2017. ученици наше школе су имали прилику да учествују на међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“.  У Србији је ове године укупна излазност у свим категоријама била преко 40000 такмичара. На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици се упознају са областима рачунарства и информатике. Питања су тако конципирана да код ученика развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема, правилну употребу информационих технологија и њен утицај на друштво.  Ученици кроз ово такмичење сазнају на који начин решавање проблема може бити занимљиво и забавно.

На такмичењу су учествовали ученици виших разреда у категорији „Млади дабар” и по први ове године у нашој школи су се укључили и ученици четвртог разреда у категорији „Јуниор 2“.

Захваљујемо се свим ученицима који су заинтересовано учествовали у решавању задатака на школском такмичењу, а посебне честитке упућујемо Андреју Татићу, ученику IV разреда, који је имао резултат првог ранга на републичком нивоу!

Од ученика седмих и осмих разреда најбоље резултате постигла је Јована Ковачевић са освојених 119 бодова, друго место је припало Данилу Карабашевићу са 113 бодова, а треће место Теодори Мартић са 99 бодова. За пласирање на државно такмичење је било потребно 125 бодова. Наше искрене честитке свим учесницима такмичења којем се по традицији придружујемо сваке школске године, а посебне честитке упућујемо Јовани Ковачевић за освојено прво место на школском такмичењу у рангу „Млади дабар“.