Литерарни конкурс „Добри према себи, добри према другима“

Литерарни рад Ање Медојевић, ученице 5-5, освојио је 3. место на конкурсу под називом „Добри према себи, добри према другима“ у организацији Института за јавно здравље Војводине, a уз менторску подршку наставнице Мирјане Ћурувије.

Изложба радова и додела награда одржана је у понедељак, 9. децембра, у 12 часова у Културној станици „Еђшег“.

 

Потрага за благом у мени

 

Нисмо сви исти, ја нисам као остали. Имам нешто што ме чини посебном, другачијом. Непријатно ми је нешто друго, волим нешто треће, бојим се нечег другачијег и баш те разлике сваког чине јединственом и непоновљивом особом.

У мени се налази много тога што сматрам благом. Неко благо могу наћи одмах, али неко морам мало да потражим. За неко благо нисам ни знала да се налази баш у мени, али због неког догађаја схватим да га имам. Све што волимо, ценимо, оно што нам је драго, све је то благо које никада нико не може да нам украде. За некога благо значи новац, за некога су то неке посебне ствари, за неког нешто што му је драго и што не жели да изгуби, а некоме може значити све то заједно. Благо могу бити ситнице које некоме ништа не значе, а некима ,опет, значе све.

Јуче сам отишла у продавницу и мојој старој комшиници донела намирнице. Једна ситница, а она ми је рекла да сам право благо. Била сам срећна. Сви ми имамо и чувамо благо у себи.

Немојте мислити да у вама не постоји нешто вредно, волите људе око себе, трудите се око њих и благо у вама постајаће све веће. Благо је у вама, чувате га у себи. С времена на време обришите прашину са тог блага, потражите га, уживајте у њему. То ће вас оснажити и охрабрити, заволећете себе, а онда ћете моћи да волите и друге.

Ања Медојевић V5