Јана и Елена Црномарковић

Јана има 13, а Елена 9 година. Рођене су у Новом Саду. Ученице су основне школе „Доситеј Обрадовић“. Од свог најранијег детињства показују склоност ка музици и свему што је везано за музику.
Од своје треће и четврте године постају најмлађи чланови чувеног, новосадског дечијег хора „Звончићи“, као и Академског културно-уметничког друштва „Соња Маринковић“. Обе свирају клавир. Јана, поред основне школе, похађа музичку школу „Јосип Славенски“, клавирски одсек, док је Елена члан музичког удружења MUSIC HARMONY. Чланице су плесног клуба IDANCE, где тренирају џез балет.
Ипак, њихова највећа љубав је певање!
Обе су чланице центра за музичко образовање КУЛТУРНО СКЛОНИШТЕ, где похађају часове соло певања код Светлане Цеце Паладе.
За Јану су компоноване песме: ТРАЖИМ ТЕ, ИЗРАШЋЕМО МИ У ЉУДЕ, НЕМА ПЕСМЕ, МАЈКО, а за Елену КРИЛАТА ПИЏАМА. Заједничка песма ДВЕ ПОЛЕ, чији је текст баш за њих две , написао песник Тоде Николетић , а музику и аранжман урадио композитор Ладо Леш, доживела је велики успех и радо је певана међу дечицом , док је мајкама омиљена песма МАЈКО , за коју је текст написао Вид Вицко Вукелић, а музику и аранжман урадио Ладо Леш, који је учествовао у стварању сваке композиције и веома допринео њиховом мзичком напретку.
Можете послушати песме „Две поле“ и „Мајко“.
Јана је са својих 9 година , а Елена са само 4 године почела да се такмичи на фестивалима. Учествовале су и награђиване на многим фестивалима дечије музике у земљи и региону, а неки од њих су:
ШКОЉКИЦЕ у Новом Саду, ТИН у Доњем Милановцу, РАСПЈЕВАНЕ ПАХУЉИЦЕ у Мркоњић Граду, ДОК ТЕЧЕ ЛАШВА у Новом Травнику, ТА СЕ ПЕСМА ЉУБАВ ЗОВЕ у Кикинди, ШАРЕНИ ВОКАЛИ у Сомбору, МАЛЕ МЕЛОДИЈЕ МОСТАРА, ЛИНО ФЕСТ у Сарајеву, ЧАРОБНА ФРУЛА у Загребу, ANGEL VOICE у Београду, ЗЛАТНИ ГЛАС у Суботици, НА КРИЛИМА ДЕТИЊСТВА у Панонији, НАША РАДОСТ у Подгорици, РАЗИГРАНЕ НОТЕ у Загребу, БРЕЖИЦЕ у Словенији, ЗЛАТНА ПАХУЉА у Рожајама и многим онлине фестивалима, а посебно су запажене на црногорском фестивалу D-MOLL, где је Елена била победница публике у својој категорији са преко 2000 гласова, док је Јана својим учешћем на украјинском онлине фестивалу етно песме освојила срца и уз другу награду за интерпретацију , добила позиве за учешће на фестивалима у Украјини и Белорусији. У Монаку је Јана освојила прву награду. Обе девојчице певале су на књижевним вечерима, хуманитарним концертима, а радо су виђене и у телевизијским дечијим емисијама на РТВ Војводина ЗВРК и ДОБРО ЈУТРО ЛЕЊИВЦИ.
По жељи, можете погледати:
Јанин први наступ на фестивалу и Јанин снимак
Еленин први наступ на фестивалу и Еленин снимак
као и учешће у емисији Добро јутро, Лењивци