Green Week 2019 – Clean and Green Novi Sad

И ове године наша школа је учесник манифестације #EUGreenWeek2019, која има за циљ подизање нивоа свести код деце различитог узраста, од предшколског преко основношколског узраста, до средњошколаца, као и шире јавности о значају очувања животне средине, а кроз интерактивне радионице на тему управљања водом, отпадом, рециклажом и њиховим утицајем на климатске промене и квалитет живота у опште.

#EUGreenWeek2019 је најзначајнија годишња манифестација у еколошком календару Европске уније – Директората за животну средину Европске уније.

Организатори манифестације „CLEAN AND GREEN NOVI SAD” су Савет месне заједнице „Салајка“ и удружење „Милева Марић Ајнштајн“ у сарадњи са основним школама „Вук Караџић“, „Доситеј Обрадовић“ и„Јожеф Атила“ и сви из Новог Сада. Учесници су и вртићи „Бамби“, „Детелина са 4 листа“ и „Дунавски цвет“ ПУ „Радосно детињство“ као и техничка школа „Павле Савић“.

Обавештени смо од стране европског организатора да је манифестација коју организујемо изабрана да буде представљена на званичном сајту #EUGreenWeek (https://www.eugreenweek.eu/), у оквиру електронске ревије.