Европски дан језика 2019.

Ни киша није спречила ученике секције реч по реч и представнике ученичког парламента да са својом наставницом Јасмином Ковачевић већ традиционално, по шести пут заредом, прошетају Улицом језика и учествују на интерактивним радионицама на Филозофском факултету поводом Европског дана језика. Сваки ученик je добио свој европски пасош, који је требало попунити печатима. Ученици, који су одрадили активности на свим штандовима и успешно „визирали“ свој „језички пасош“ освојили су симболичне награде. Ова манифестација може да послужи као тема за пројектну наставу и корелацију више предмета. Придружили су нам се и Кинези који су исписивали имена заинтересованим ученицима.  Било је успешно, забавно, а показали су и сјајно познавање европске културе и језика. Учешће на радионицама био је и подстицај ученицима завршних разреда да истраже своје професионалне  афинитете  и загледају се у будућност образовања.

Кроз разне чланке парламентарци су научили како, током посете Парламенту у Бриселу и Стразбуру, полазници могу да доживе Европску унију изблиза и боље је разумеју.

Потом су посетили огранак са публикацијама на страним језицима, као и дечије одељење у Градској библиотеци и том приликом учланили заинтересоване ученике наше школе по промотивној цени.