Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са председником Скупштине Града Новог Сада, Здравком Јелушићем и чланом Градског већа за образовање Владимиром Јелићем, примио је ученике новосадских основних и средњих школа који су освојили награде на републичким и међународним такмичењима прошле школске године. Званичници су им том приликом уручили похвалнице, односно Видовданску награду која се ученицима додељује сваке године на Видовдан, а њу чини и новчани износ који зависи од освојеног места.

Град Нови Сад установио је Видовданску награду 2015. године за ученике основних и средњих школа који се награђују за изузетне резултате остварене у току једне школске године на републичким такмичењима и смотрама, као и на међународним такмичењима и смотрама у организацији надлежних министарстава, у оквиру образовног система.

Поред 691 награде за 607 ученика, од чега је 280 награда за ученике основних школа и 411 награда за средњошколце, додељено је и 57 Видовданских награда за изузетне резултате на научним олимпијадама и светским и европским такмичењима и првенствима у области спорта и уметности за децу школског узраста.

 Награђени  ученици наше школе, који су постигли значајан успех на Републичким такмичењима су:

  • из области спорта: Анђела Јауковић и Јован Чанак
  • из области уметности: Виктор Иванович
  • из области српског језика: Милица Ђерић, Елена Деметер и Теодора Јовичић

У име свих награђених ученика наше школе похвалнице је од градоначелника преузела Милица Ђерић, ученица II4 разреда.

Виктор Иванович, ученик VII2, био је представник наше школе у области уметности. Представићемо његов досадашњи, успешан рад.

У организацији Удружења мађарских педагога северне Бачке, у мају ове године одржано је уметничко такмичење ученика основних школа. Виктор је освојио друго место у категорији певача солиста седмог и осмог разреда. Реч је о једном од најзначајнијих и највећих такмичења у мађарској народној музици, које се одржава у Србији. Финални део такмичења одиграо се у Студију М, уз учешће више од пет стотина деце, из више од тридесет места. Изведено је више од сто нумера, у шест категорија. Виктор Иванович наступио је у две категорије и у обе освојио прва места, као певач солиста и као инструментални солиста. Његов овогодишњи наступ на овом такмичењу је седми по реду, а последње четири године је једини такмичар из Новог Сада.